Vierasalue > Datsun-Nissan-PMC

Nissan Micra (K12) ilmastoinnin kompura

(1/3) > >>

Anis82:
Onkos millanen homma vaihtaa vai onko melkein mahdoton omin nokkineen?

Pitänyt jo vuoden päivät pienen murahduksen ac:n päälle kytkennän yhteydessä ja nyt sanoi ilmeisesti kokonaan sopimuksen irti.
Purkaamoilta sais 100-200 eskoo osan mutta mietin onko mahdollista itse vaihtaa kylmäaineiden takia...

Vm. 2003 kyseessä.

datsunpower:
Ei ole mahdollista, eikä edes luvallista mennä sitä vaihtelemaan ominpäin.
Jos käytät järjestelmän tyhjennettävänä jossain, niin sitten periaatteessa saa vaihtaa sen itsekin, mutta ongelmaksi muodostuu kuivain joka ei saisi olla ilmankosteuden kanssa tekemisissä kovin kauaa.. käytännössä sekin tulisi vaihtaa jos järjestelmään uusitaan muita osia.
Sitten vielä se, että kuka suostuu täyttämään järjestelmän takaisin. Painekokeet ja muut..

Halvemmalla ja helpommalla selviät kun viet johonkin osaavaan alan korjaamoon sen vaihdettavaksi.EDIT: Kytkeytyykö kompressorin magneetti kytkin päälle vai eikö ilmastoinnin nappia painettaessa tapahdu yhtään mitään?

Anis82:
Ei yhtään mitään...ennen huomasi moottorin käynnistä että tuli vastusta lisää kun nappas ac:n päälle. Nyt ei inahdakaan...tai no syttyy ilmastoinnin merkkivalo mutta ei muuta :D

En pääse auton allekaan kunnolla katsomaan mutta ylhäältä katellessa näyttää ettei hihna pyörittäisi tuota pyörääkään. Onko niin että sen kuuluisi pyöriä aina kun konekin käy ja tämän magneettikytkimen kuuluisi kytkeä sitten veto tuohon kompuraan?

datsunpower:

--- Lainaus käyttäjältä: Anis82 - Toukokuu 22, 2018, 00:59:09 ---Ei yhtään mitään...ennen huomasi moottorin käynnistä että tuli vastusta lisää kun nappas ac:n päälle. Nyt ei inahdakaan...tai no syttyy ilmastoinnin merkkivalo mutta ei muuta :D

En pääse auton allekaan kunnolla katsomaan mutta ylhäältä katellessa näyttää ettei hihna pyörittäisi tuota pyörääkään. Onko niin että sen kuuluisi pyöriä aina kun konekin käy ja tämän magneettikytkimen kuuluisi kytkeä sitten veto tuohon kompuraan?

--- Lainaus päättyy ---

Kyllä. Selvä *naks* pitäisi kuulua ja tyhjäkäynninkin nousta muutaman sata kierrosta.
Ihmeelliseltä kyllä vaikuttaa vika jos hihna ei todellakaan pyöri ollenkaan... Eihän se ole liian löysällä tai jopa poikki?


Sinuna käyttäisin auton jossakin ilmastointihuollossa tarkastettavana, että onko kylmäaineet karanneet ja siitä johtuen matalapainekytkin estää kompressorin magneettikytkimen toiminnan.... jos siellä ei ole "mehut" tallessa niin turhaanpa se kompura pyörisikin.

Anis82:
Täytyypi käyttää jossain ihmeteltävänä...
😊

Edit:
Kyllähän tuo hihna ja pyörä näyttää pyörivän, puusilmä katsoi vain väärin.

Kaikki toimi edellisenä päivänä loistavasti, sitten ei mitään...kaipa toi yössä tyhjäksikin voi mennä...prkl ku ei viitteis turhasta maksaa muttei taida auttaa muu kuin viedä pajalla tsekattavaksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta