Kirjoittaja Aihe: '88 b12 farkun etujarrusatulan mäntä vuotaa  (Luettu 802 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa toukopouko

  • Foorumin käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 302
  • Se kellä on eniten ruosteisia nissaneita voittaa!
'88 b12 farkun etujarrusatulan mäntä vuotaa
« : Joulukuu 19, 2016, 07:48:20 »
Kävipä näin:
Ostin ko auton. ajoin siirtokilvillä 100km jarrut toimi ok, jarruvalo paloi, luulin, että käsijarrun katkaisija oli hajonnut, mutta jarrunestettä oli liian vähän. Lisäsin nähdäkseni vuotaako jostain. ei vuotanut parin kuukauden seisonnan aikana..

 Tutkin auton lappuja ja viime katsastuksessa oli tullu sanomista jarrulevyjen paksuudesta. Ajattelin, että jarrunesteen vähyys johtui vaan jarrujen kulumisesta ja hommasin uudet levyt ja palat.

Viimein sain aikaseksi vaihtaa jarruhilppeet, niin toinen puoli meni hyvin, satulan pultit aukes yllättävän helposti, liu'ut liikku liukkaasti ja mäntä meni helposti sisään. Toisella puolella meni yhtä sutjakkaasti, mutta kun painoin männän sisään, alkoi valuttaa jarrunestettä. nestevuoto väheni kuitenkin pikkuhiljaa, mutta pölytiivisteen reunus alkoi kostua, kun sen rätillä kuivas.

Otin männän irti(lähti iisisti). Mäntä oli oikeastaan ruosteeton ja  nopeella vilkasulla  kaikki tiivisteet kunnossa.

Kannattaako kokeilla vielä laittaa uus tiiviste sinne sylinterin uraan? Niin ja, otin jarrunestesäiliön korkin irti, ennen kuin mäntiä rupesin painamaan sisään. Vois koittaa paineilmalla koeponnistaa sen sitten..

Poissa mies51

  • Foorumin käyttäjä
  • **
  • Viestejä: 736
  • NCF:n foorumi - paras foorumi!
Vs: '88 b12 farkun etujarrusatulan mäntä vuotaa
« Vastaus #1 : Joulukuu 19, 2016, 11:05:03 »
Täältä mahdoton sanoa, kannattaako. Edellinen omistaja tietää, mutta kertooko? Nääs jos kaikki lähti noin helposti auki, mutta vikaa oli, voi edellinen omistaja olla yrittänyt korjata hiomalla/sorvaamalla männistä ruosteet ja männät ovat menneet pilalle. Ei ole saanut kuntoon, on myynyt auton pois. Tämä on kaikki arvailua, kuten arvailet itsekin. Ehjä mäntä uusilla tiivisteillä, vaikka ruosteeton, on jarrusylinteriinsä aika tiukka. Voit tietysti uusia etusatulat, netistä halvalla. Tarkista myös kaikki jarruputket ja letkut ja tilaa samalla.
mies51